ممکن است عبارت سمعک آنالوگ را همانند ساعت و تلویزیون آنالوگ زیاد شنیده باشید.اولین سمعک هایی که بیش از 70 سال پیش تولید شدند آنالوگ بودند.امروزه این سمعک ها توسط برندهای معتبر اروپایی و آمریکایی دیگر تولید نمی شود(کماکان به صورت گسترده توسط کشور چین تولید می شود که کیفیت بالایی ندارد)

در این صفحه سمعک آنالوگ،مزایا و معایب و تفاوت آن با سمعک دیجیتال را با زبان ساده برای شما توضیح خواهیم داد.

در ابتدا باید به این سوال پاسخ بدهیم که سمعک آنالوگ دقیقا چیست؟

سمعک آنالوگ چیست؟

همه ما می دانیم که وظیفه سمعک بلند کردن صدا است.یعنی اگر کسی آرام حرف بزند سمعک آن  صدا را بلند می کند تا شخص مجبور نباشد که فریاد بزند و فرد کم شنوا به راحتی بشنود.این تعریف ساده و قدیمی از سمعک دقیقا تعریف سمعک آنالوگ است که برای دهه ها تولید می شد.

سمعک های آنالوگ بلندی صدا را بدون تغییر در ساختار آن صدا کم و زیاد می کنند.یعنی اگر 20 دسیبل صدا وارد سمعک آنالوگ شود 50 دسیبل صدا از آن خارج می شود بدون اینکه در ساختار صدا تغییری ایجاد شود.

با یک مثال دیگر سمعک آنالوگ را تعریف می کنیم.اگر دستگاهی قابلیت بلند کردن پارچه را داشت و به آن یک متر پارچه می دادیم سه متر پارچه به ما تحویل می داد دقیقا همان پارچه بدون اینکه در ساختار آن تغییری ایجاد کند.

سمعک آنالوگ چیست؟

سمعک آنالوگ دقیقا همین کار را انجام می دهد با تکنولوژی ساده ای که دارد فقط طول موج صدا را تغییر می دهد تا شدت صدا زیاد شود و فرد کم شنوا بشنود برعکس سمعک دیجیتال که ساختار صدا را می شکند و به کدهای 0 و 1 تبدیل می کند.

به همین دلیل است که افراد کم شنوایی که سمعک  آنالوگ استفاده می کردند صدا را به صورت طبیعی می شنیدند و نمی توانستند از سمعک دیجیتال به راحتی استفاده کنند چرا که صدای سمعک دیجیتال به اندازه آنالوگ طبیعی نیست اما آیا این به معنای آن است که سمعک آنالوگ بهتر از دیجیتال است؟جواب خیر است.

برای درک بیشتر این موضوع در ادامه با مزایا و معایب سمعک آنالوگ و تفاوت آن با سمعک دیجیتال آشنا می شویم.

تفاوت سمعک آنالوگ و دیجیتال

سمعک های آنالوگ تکنولوژی بسیار ساده ای دارند که دارای سه جزء اصلی می باشند:

  1. میکروفن برای دریافت صدای محیط
  2. آمپلی فایر جهت کم و زیاد کردن صدا
  3. رسیور جهت پخش صدا

همانطور که مشاهده می کنید سمعک های آنالوگ تکنولوژی ساده ای دارند که فقط می توانند صدا را بلندتر کنند و قدرت تشخیص و تفکیک صداهای مختلف محیط را ندارند یعنی هرچیزی را که دریافت کنند بلند می کنند و این یک نکته منفی بسیار بزرگ محسوب می شود چرا که ممکن است یک صدای بلند مثل صدای تصادف دو ماشین یا صدای انفجار ترقه پخش شود و این ممکن است کاربر سمعک را  اذیت کند.دقیقا به همین علت ذکر شده سمعک آنالوگ از تولید حذف شد.

درحالی که ساختار سمعک های دیجیتال بسیار پیچیده تر و دقیق تر می باشد و می تواند صداهای مختلف را تشخیص دهد و اگر صدای بسیار بلندی در محیط ایجاد شود آن را تشخیص داده و کمتر بلند می کند تا به شنوایی شخص کم شنوا آسیبی وارد نشود.

سمعک های آنالوگ به صورت دستی توسط خود شخص تنظیم می شوند در حالی سمعک های دیجیتالی با اتصال به کامیپوتر و توسط متخصص شنوایی تنظیم می شود.

تفاوت دیگر سمعک انالوگ با دیجیتال در نوع صدای آن ها می باشد صدای سمعک های آنالوگ طبیعی است و معمولا مورد رضایت مراجعه کننده است تا حدی که اگر برای مدتی از سمعک آنالوگ استفاده شود بعدا پذیرش سمعک دیجیتال برای شخص دشوار خواهد بود چرا که نوع صدای سمعک دیجیتال متفاوت است و بیشتر مراجعه کنندگان آن را رباتیک توصیه می کنند.البته این یک نکته منفی محسوب نمی شود و جای نگرانی نیست چرا که مغز سریعا به این صدا عادت می کند و هم اکنون تقریبا 92 درصد افراد کم شنوا از سمعک های دیجیتال استفاده می کنند.

انواع سمعک های آنالوگ:

سمعک‌های آنالوگ در انواع مختلفی از سمعک ها مانند سمعک های جیبی، سمعک های پشت گوشی و سمعک های داخل گوشی تولید می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی های منحصر بفرد است.

سمعک های آنالوگ جیبی:

سمعک آنالوگ جیبی

سمعک های آنالوگ پشت گوشی:

سمعک آنالوگ پشت گوشی

سمعک های آنالوگ داخل گوشی:

سمعک آنالوگ داخل گوشی

مزایا و معایب سمعک های آنالوگ

مزایا:

کیفیت صدا طبیعی

ارزان

تعمیرات ساده

تنظیم ساده صدا توسط خود شخص

مصرف کم باتری

معایب:

عدم قابلیت تنظیم با کامپیوتر

عدم توانایی در تشخیص و تفکیک صداهای مختلف و پردازش جداگانه آن ها

عدم داشتن گزینه های وایرلس و ضدآب

نداشتن تکنولوژی حذف سوت سمعک

اندازه بزرگ