وبلاگ

مقایسه سمعک زیمنس و اتیکن

siemens-vs-oticon

فهرست مطالب

سمعک زیمنس (سیگنیا) بهتر است یا اتیکن؟ یکی از رایج ترین سوالاتی که بعد از مشاوره درمورد انواع سمعک ها  از متخصصین کلینیک اکسیر پرسیده می شود، در رابطه با مقایسه سمعک زیمنس با اتیکن است. زیمنس و اتیکن از قدیمی ترین شرکت های تولید کننده سمعک و پروتز های شنوایی هستند که به مدت بیش از 80 سال در حال رقابت با هم هستند. به طور کلی کیفیت این دو برند بسیار خوب و مورد تایید متخصصین شنوایی می باشند. اما اگر وارد جزئیات محصولات این دو شرکت شویم، تفاوت هایی را می بینیم که ممکن است قبل از خرید سمعک مورد توجه کم شنوایان و ناشنوایان باشد. بنابراین بهتر است که این دو برند را از جنبه های مختلف مثل قیمت انواع سمعک ها، کیفیت، تکنولوژی، طول عمر و … مورد بررسی قرار  دهیم.

 طول عمر شرکت های زیمنس و اتیکن

شرکت آلمانی زیمنس اولین سمعک های الکترونیکی خود را در سال  1878 تولید کرد. در حالی که برند اتیکن اولین سمعک خود را توسط آقای دمانت موسس این شرکت دانمارکی در سال 1904 به دنیا معرفی کرد. برند زیمنس در سال 2014 توسط شرکت بزرگ سیوانتوس خریداری شد و به سیگنیا تغییر نام داد.

مقایسه قیمت سمعک زیمنس با اتیکن

برند زیمنس یا همان سیگنیا به دلیل قدمت بیشتر و معروف تر بودن در دنیا قیمت بالاتری نسبت به اتیکن دارد. این هزینه بیشتر به معنی بهتر بودن برند زیمنس نسبت به اتیکن نیست و صرفا به دلیل معروفیت بیشتر و تقاضای بیشتر از سوی کم شنوایان است. در کل برند اتیکن برای کسانی که به فکر خرید سمعک ارزان هستند بهتر است.کمترین قیمت سمعک در اتیکن حدود 12 میلیون تومان است در حالی که ارزان ترین سمعک زیمنس حدود 16 میلیون تومان می باشد.

تنوع محصولات

سمعک های زیمنس تنوع بیشتری نسبت به سمعک های اتیکن دارند. جدول زیر نمونه ای از مقایسه تنوع محصولات این دو برند را نمایش می دهد.

زیمنس اتیکن
سمعک نامرئی شارژی بدون نیاز به قالب گیری دارد ندارد
سمعک داخل گوشی شبیه هندزفری دارد ندارد
سمعک داخل گوشی شارژی دارد ندارد
سمعک پشت گوشی شارژی دارد دارد
سمعک داخل گوشی ساخت سفارشی با قالب گیری دارد دارد

تنوع بیشتر در سمعک های زیمنس

تفاوت تکنولوژی سمعک سیگنیا(زیمنس) با اتیکن

سمعک زیمنس همواره در طراحی و توسعه تجهیزات کمک شنوایی در دنیا پیشگام بوده است، اما اتیکن نیز همواره در یک رقابت بسیار نزدیک با زیمنس قرار داشته است. تفاوت تکنولوژی های دو سمعک زیمنس IX و اتیکن Intent را به عنوان پیشرفته ترین سمعک های این برندها در جدول زیر می بینیم:

زیمنس اتیکن
اتصال وایرلس دو گوشی دارد دارد
اتصال مستقیم به گوشی های اندروید و Ios دارد دارد
سیستم پیشرفته کاهش نویز محیط دارد دارد
سیستم پردازش گفتار در تمام جهات در محیط های پر سر و صدا قوی نسبتا خوب
پردازشگر هوش مصنوعی قوی نسبتا خوب
تکنولوژی حذف باد دارد دارد
اپلکیشن دارد دارد
تکنولوژی بهبود وزوز گوش دارد دارد
باتری قابل شارژ دارد دارد

کیفیت و طول عمر

در این مورد برند اتیکن نسبت به زیمنس برتری دارد. سمعک های داخل گوشی و پشت گوشی زیمنس بسیار حساس هستند و نیاز به مراقبت زیاد از جمله تعویض به موقع فیلتر و برس کشیدن قالب دارند. سمعک های اتیکن در شرایط یکسان استهلاک بسیار کمتری دارند. به طور کلی میانگین عمر مفید سمعک اتیکن حدود 5 سال و زیمنس 4 سال می باشد. در صورتی که مراقبت از سمعک به خوبی انجام شود طول عمر این سمعک ها نیز بیشتر می شود.

مقایسه میزان نگهداری شارژ اتیکن و سیگنیا

جدیدترین سمعک های شارژی زیمنس با هربار شارژ به مدت 4 ساعت تا 36  ساعت قابل استفاده هستند، در صورتی که سمعک های اتیکن با هر شارژ (به مدت 2  ساعت) تا 20 ساعت قابل استفاده هستند. سمعک شارژی اتیکن دارای یک مخزن شارژ ویژه توربو سریع است که با 15 دقیقه می تواند انرژی سمعک را به مدت 8.5 ساعت تامین کند.

زیمنس اتیکن
مدت زمان مورد نیاز برای شارژ 4 ساعت 2 ساعت(15 دقیقه با شارژر توربو)
مدت زمان نگهداری شارژ 36 ساعت 20 ساعت
شارژر توربو(شارژ سریع) ندارد دارد
شارژر  پرتابل دارد ندارد
چراغ نمایشگر شارژ باتری دارد دارد
نوع باتری لیتیوم-یون لیتیوم-یون

مقایسه طراحی و اندازه

سمعک های پشت گوشی زیمنس طراحی بسیار زیبایی دارند و در این زمینه جذاب تر از سمعک های پشت گوشی اتیکن هستند. سمعک استایلتو زیمنس به قدری زیبا طراحی شده که در سال 2019 پرفروش ترین سمعک دنیا معرفی شد.

اتیکن برخلاف عملکرد ضعیف خود در طراحی سمعک های پشت گوشی، نمره خوبی در زمینه تولید سمعک های نامرئی دارد. این شرکت ادعا می کند که مدل Oticon Own کوچکترین سمعک دنیا می باشد. البته این سمعک نامرئی به صورت سفارشی برای هر شخص جداگانه ساخته می شود و اندازه آن ثابت نیست اما قابلیت ساخته شدن به صورت نامرئی برای بسیاری از افراد را دارد. در مقابل سمعک های اتیکن اون، سمعک های نامرئی  زیمنس Insio X  قراردارند که از نظر اندازه قابل قبول هستند.

نمایندگی و خدمات

نمایندگی و خدمات

 اتیکن و زیمنس در تمامی کشورهای جهان از جمله ایران دارای نمایندگی هستند و در صورت خراب شدن و نیاز به تعمیر سمعک خدمات مربوطه به موقع انجام می شود. سمعک اکسیر بزرگترین نمایندگی زیمنس و اتیکن در غرب تهران می باشد. خدمات این سمعک ها شامل ساخت پوسته سمعک CIC،ساخت قالب سمعک پشت گوشی،تنظیم سمعک اتیکن و تنظیم سمعک زیمنس،تعمیر سمعک اتیکن و تعمیر سمعک زیمنس می باشد. هردو برند در ایران خدمات نسبتا مناسبی دارند.

نقاط قوت و ضعف سمعک زیمنس و اتیکن

نکات قوت سمعک های زیمنس(سیگنیا)

  • تنوع بیشتر در رنگ و اندازه
  • تنوع زیاد در تولید محصولات شارژی
  • توانایی زیاد باتری در نگهداری شارژ

نکات منفی سمعک های زیمنس(سیگنیا)

  • گران قیمت
  • طول عمر کمتر نسبت به سمعک های اتیکن

نکات قوت سمعک های اتیکن

  • قیمت مناسب
  • قدرت زیاد
  • اندازه کوچکتر سمعک های داخل گوشی CIC

نکات ضعف سمعک های اتیکن

  • تنوع کمتر
  • اندازه بزرگ سمعک های پشت گوشی
  • عدم تولید سمعک های داخل گوشی شارژی
  • نگهداری کمتر شارژ

جمع بندی مطلب

تفاوت های سمعک های زیمنس و اتیکن قابل توجه هستند و هر کدام نقاط مثبت و منفی خود را دارند. قیمت سمعک زیمنس یا سیگنیا کمی بالاتر از سمعک های اتیکن است چرا که معروف تر و قدیمی تر است.تنوع رنگ و اندازه محصولات زیمنس بیشتر از محصولات اتیکن است. از نظر خرابی کمتر و طول عمر بیشتر اتیکن بر زیمنس برتری دارد. سمعک های شارژی اتیکن تنوع کمتری نسبت به سمعک های زیمنس دارند ولی زودتر شارژ می شوند در نتیجه برای کسانی که در طول روز مشغله کاری زیادی دارند و کمبود وقت دارند مناسب تر هستند. اگر به دنبال خرید سمعک مخفی با دید بسیار کم هستید سمعک های  اتیکن مدل اون اندازه کوچکتر و قدرت بیشتری نسبت به سمعک های داخل گوشی زیمنس دارند. خدمات هر دو برند در ایران در سطحی قابل قبول هستند.

اشتراک گذاری

مقالات مرتبط

با ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.