ظهور سمعک عینکی در دهه 50 میلادی نشان‌دهنده جهش قابل توجهی در دستگاه‌های شنوایی بود. یک جفت عینک را تصور کنید که نه تنها بینایی را اصلاح می‌کند، بلکه شنوایی را نیز تقویت خواهد کرد. این نوع سمعک نوعی نوآوری در نحوه تعامل افراد مبتلا به اختلالات شنوایی با دنیای اطراف محسوب می‌شود. افرادی که به روش‌های کمکی برای تقویت بینایی و شنوایی نیاز دارند، اغلب با این مشکل مواجه هستند که استفاده از هر دو وسیله کمکی به طور همزمان باعث احساس فشار و ناراحتی خواهد بود. بنابراین علاوه بر سعمک‌ ضدآب داخل و پشت گوش، سمعک‌های عینکی نیز گزینه مناسبی برای افرادی که با اختلالات شنوایی و بینایی روبرو هستند محسوب می‌شود.

این نوع سمعک‌ها نیز به انواع مختلفی دسته‌بندی شده‌اند و هر یک از آن‌ها مزایا یا ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد. برای آشنایی بیشتر با این نوع سمعک‌های کاربردی می‌توانید راهنمای زیر را مطالعه کنید.

آشنایی با سمعک عینکی

 

سمعک عینکی چیست

 

یک راه‌حل جدید و ابتکاری برای تقویت شنوایی که مزایای منحصربه فردی دارد استفاده از سمعک عینکی است که با کمک آن هم مطالعه کردن و هم گوش دادن امکان‌پذیر می‌شود. نحوه استفاده از این نوع دستگاه بسیار ساده است، تنها کاری که باید انجام شود قرار دادن عینک بر روی چشم و اصلاح اختلالات بینایی و شنوایی است.

کاربرد راحت، ظاهر شیک و تنوع بالا این نوع عینک‌های سمعکی باعث شده بسیاری از افراد به خرید آن‌ها تمایل داشته باشند. در این نوع عینک‌های کلاسیک و کاربردی، سیستم شنوایی در دسته‌های عینک تعبیه شده است. ارتباط بین سیستم شنوایی و گوش از طریق یک لوله شنوایی شفاف به داخل گوش وارد می‌شود.

این نوع عینک به خصوص برای کودکانی که قرار دادن سمعک ضد آب درون گوششان کمی سخت است، انتخاب بهتری خواهد بود. این نوع عینک‌ها به میکروفون نیز مجهز هستند که در انتهای سمعک قرار گرفته و دریافت‌کننده صدا آن‌ها در قسمت مسطح دسته عینک قابل مشاهده خواهد بود.

معرفی انواع سمعک عینکی

سمعک درون عینک‌ها به صورت مینیاتوری در قسمت‌های خاصی از آن قرار گرفته‌اند و به طور واضح قابل مشاهده نخواهند بود. دسته‌های عینک بهترین موقعیت برای قرار دادن میکروفون هستند. این نوع سمعک‌ها با توجه به کارایی و نوع ساختی که دارند به دو دسته مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند که در بخش‌های بعدی هر یک از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم:

سمعک عینکی هدایت استخوان

زمانی که قرار دادن سمعک از نظر آناتومیکی امکان‌پذیر نباشد یا تهیه سمعک ضد آب معمولی نیز ایده مناسبی به نظر نرسد، افراد می‌توانند از سمعک عینکی هدایت استخوان استفاده کنند. این نوع سمعک به نوعی در رسانایی استخوان موثر است؛ زیرا با قرار دادن دسته‌های محکم عینک بر روی استخوان جمجمه تغییراتی به وجود می‌آید.

با کمک این نوع سمعک‌های هدایت استخوان، انتقال صدا به وسیله ارتعاش انجام می‌شود که باعث انتقال اثر شنوایی بیشتر خواهد شد. در نظر داشته باشید این نوع خاص از سمعک برای بیمارانی که راه هوایی بازی ندارند یا متاسفانه گوش آن‌ها به دلیل اختلالات مادرزادی گرفته است، کاربرد خوبی دارند.

در ضمن افرادی که گوش آن‌ها بیش از حد جرم‌پذیر است و به همین دلیل نمی‌توانند از سعمک‌های داخل گوش استفاده کنند، بهتر است از سمعک‌های عینکی استخوانی کمک بگیرید. همچنین اگر دوست ندارید، دیگران متوجه شوند که داخل گوش شما سمعک است، می‌توانید از این نوع سمعک‌های خاص و منحصر به فرد کمک بگیرید.

سمعک عینکی هوایی

این نوع سمعک‌ها تا حد زیادی همانند سمعک‌های پشت گوشی هستند؛ زیرا داخل گوش فرد بیمار را از طریق راه هوایی حلزونی گوش تحت تاثیر قرار می‌دهند. لوله باریکی از کنار عینک و بالای دسته آن خارج شده که همین لوله صدا را به داخل گوش فرد بیمار می‌فرستد و به شنوایی او کمک می‌کند.

سمعک عینکی برای چه کسانی مناسب است؟

 

سمعک عینکی

 

سمعک‌های عینکی برای افرادی مناسب هستند که نه تنها به عینک بلکه به سمعک نیز نیاز دارند. از این رو استفاده از این نوع عینک‌ها در طول روز ضروری است؛ زیرا هدایت شنوایی همیشه فقط در استفاده از این دستگاه ترکیبی تضمین می‌شود. به طور کلی این نوع سمعک‌ها برای افراد دارای شرایط زیر انتخاب خوبی خواهد بود:

  • افرادی که در قسمت گوش میانی و خارجی خود با عفونت شدید مواجه هستند و مصرف دارو نیز به آن‌ها هیچ کمک نکرده است.
  • بیمارانی که از ترشحات زیاد گوش خسته و دچار کم شنوایی شده‌اند؛ زیرا زمانی که ترشحات به سمعک داخل گوش آن‌ها نفوذ کند باعث خرابی آن می‌شود.
  • افرادی که دچار کری از یک گوش هستند.
  • ناشنوایان یا کم‌شنوایانی که دوست ندارند سمعک درون گوش آن‌ها دیده شود، این نوع سمعک برای آن‌ها تنها جنبه زیبایی دارد و با عارضه‌های خاصی روبرو نیستند.

نحوه استفاده از سمعک‌های عینکی

استفاده از سمعک‌های عینکی نسبت به سایر سمعک‌ها آسان‌تر خواهد بود؛ زیرا پوششی که بر روی این سمعک‌ها قرار گرفته بسیار کوچک است. با این حال برای استفاده از این سمعک‌ها باید به خود زمان بدهید و نحوه استفاده از آن‌ها را تمرین کنید. به هر حال برداشتن و زدن این سمعک‌ها شاید در ابتدا برای شما متفاوت و حتی عجیب به نظر رسد.

حتی اگر در گذشته از سمعک ضد آب پشت گوشی استفاده کرده باشید، ممکن است برای عادت کردن به سمعک عینکی خود زمان نیاز داشته باشید. از آنجایی که با برداشتن عینک، سمعک شما نیز برداشته می‌شود شاید همین موضوع برای شما سخت باشد.

البته نگران نباشید با گذر زمان و برداشتن یا گذاشتن این نوع عینک‌ها به آن‌ها عادت می‌کنید و نحوه استفاده از سمعک‌های عینکی نیز همانند سایر سمعک‌ها برای شما تسهیل می‌یابد. توصیه می‌کنیم این عینک‌ها را به آرامی بر روی چشم خود بگذارید و بردارید.

مزایای سمعک عینکی

 

سمعک مدل عینکی

 

این نوع سمعک‌ها نیز همانند سمعک ضد آب یا سایر سمعک‌های مخصوص با ویژگی‌ها و مزایای زیادی تهیه و تولید شده‌اند که برخی از آن‌ها را در ادامه ذکر می‌کنیم:

  • طراحی منحصر به فرد: بسیاری از سمعک‌های شنوایی به طور تقریبی برای دیگران نامرئی هستد؛ زیرا به این نوع سمعک‌ها به عینک اتصال پیدا کرده‌اند. بنابراین عینک شما تنها چیزی است که سایر افراد مشاهده می‌کنند.
  • عملکرد دوگانه: دلیل اصلی انتخاب این نوع سمعک‌های عینکی، عملکرد دوگانه آن‌ها است؛ زیرا می‌توانند شنوایی و بینایی فرد بیمار را به طور همزمان بهبود بخشند.
  • سبک‌ ساخت خاص: این نوع عینک مجهز به سمعک همانند انواع مختلف عینک‌ها از طیف‌های گسترده‌ و شیک فریم تشکیل شده که می‌توان آن‌ها را متناسب با شکل و ظاهر صورت فرد بیمار انتخاب کرد. خبر خوب اینکه سمعک‌های این چنین حتی به عینک شما نیز قابل اتصال هستند.
  • راحتی کاربری: از آنجایی که سمعک به عینک شما متصل است و به ندرت داخل گوش می‌رود، اغلب راه‌حل بسیار ساده و راحتی برای کسانی محسوب می‌شود که دوست ندارند سمعک داخل گوشی استفاده کنند.

به هنگام خرید سمعک عینکی به این نکات توجه کنید!

توصیه می‌کنیم بعد از پشت سر گذاشتن تمام مراحل ارزیابی شنوایی خود، بر طبق نظریه و تجویز متخصص شنوایی‌سنج بهترین نوع سمعک متناسب با نیازتان را انتخاب و خریداری کنید. قبل از خرید نهایی نیز بهتر است نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • شما باید با توجه به قدرت شنوایی خود بهترین سمعک را انتخاب کنید. برای مثال اندازه سمعک نشان‌دهنده کیفیت یا کارایی آن نیست. سمعک ضد آب کوچک که داخل گوش قرار می‌گیرد ممکن است قدرت شنوایی بسیار بالایی داشته باشد.
  • به شرایط گوش و چشم خود در انتخاب این نوع سمعک‌ها دقت کنید. همچنین باید مطمئن شوید که می‌توانید به طور مداوم عینک بر چشم داشته باشید؛ زیرا قدرت شنوایی شما به این عینک‌ها متصل خواهد بود.
  • برای انتخاب بهترین سمعک عینکی سعی کنید براساس نظریه متخصص شنوایی‌سنج اقدام کنید و خیلی درگیر علایق خود نباشید؛ زیرا آن‌ها می‌توانند متناسب با قدرت شنوایی و سلیقه شما بهترین گزینه را برایتان در نظر بگیرند.
  • اگر سایر کاربردها و قابلیت‌های سمعک عینکی برای شما اهمیت دارد، قبل از نهایی کردن خرید خود به آن‌ها توجه داشته باشید تا بتوانید گزینه‌ای متناسب با نیازهایتان خریداری کنید.

قیمت سمعک عینکی

قیمت این نوع سمعک‌ها از دو بخش مجزا تشکیل شده است. در واقع شما باید هزینه‌ای برای سمعک و مبلغی را برای نصب آن در نظر بگیرید. قیمت اتصالاتی که برای این نوع سمعک به کار رفته‌اند به طور معمول باعث می‌شود کمی قیمت سمعک مورد نظر افزایش یابد.

البته محدوده‌های قیمتی متفاوتی برای انواع سمعک‌های عینکی در نظر گرفته شده است. به هر حال قیمت هر نوع سمعک ضد آب و معمولی یا غیره به مدل و فناوری به کار رفته در آن بستگی دارد. همچنین سمعک‌های عینکی استخوانی و هوایی نیز با قیمت‌های متفاوتی به بازار عرضه شده‌اند.

هر چه سمعک منتخب شما پیشرفته‌تر و مجهزتر باشد، به طور حتم قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. در ضمن دوام و کیفیت سمعک بر روی قیمت آن تاثیر بسزایی دارد، بنابراین شما به هنگام خرید باید تمام جوانب مختلف را در نظر بگیرید و سپس برای خرید بهترین گزینه متناسب با نیاز خود دست به کار شوید.

جمع‌بندی

در این راهنما توضیح دادیم که سمعک‌های عینکی ترکیب مناسبی از عملکرد دوگانه و طراحی ظریف هستند. این نوع سمعک‌ها از نظر فنی و تخصص جایگاه بالایی دارند و براساس سلیقه یا نیاز بیماران کم‌شنوا و ناشنوا تجویز می‌شوند. با انتخاب و استفاده از سمعک عینکی، افرادی که از هر دو اختلال بینایی و شنوایی رنج می‌برند، می‌توانند به راه‌حلی مناسب و مداوم دست یابند.