به دلیل پشیمانی یا استرس بعضی از مراجعه کننده ها از خرید سمعک،به این فکر افتادیم که ده نکته طلایی قبل از خرید سمعک را به شما ارایه دهیم.بعد از مطالعه این مقاله با اطلاعات کامل برای خرید سمعک اقدام خواهید کرد.
معمولا بسیاری از افرادی که نیاز به خرید سمعک دارند به اشتباه مسیری را طی می کنند که بعدا از سمعک خود رضایت نخواهند داشت. بعضی از مراجعه کنندگان در جلسه مشاوره قبل از خرید سمعک، از نارضایتی اقوام و آشنایان خود از سمعک می گویند. به طور مثال می گویند که پدربزرگ یکی از آشنایان ما گفته است که از سمعک رضایت ندارد چرا که کیفیت ندارد یا سمعک سوت می زد.
پس بهتر است که سریع تر به سراغ نکات مهم قبل از خرید سمعک برویم:
1-حتما به کلینیک معتبر شنوایی سنجی مراجعه کنید.
مراجعه به مراکز غیرقانونی تجویز سمعک مثل مغازه های تجهیزات پزشکی،می تواند به شما صدمه شنوایی و حتی مالی بزند.
تجویز سمعک از جمله وظایف ادیولوژیست(شنوایی شناس) می باشد.جهت اخذ مدرک شنوایی شناسی نیاز به 4 سال تحصیل در این رشته در دانشگاه علوم پزشکی می باشد که پس از دریافت شماره نظام پزشکی اجازه فعالیت در این رشته داده می شود.شما می توانید به مراجعه به کلینیک های شنوایی سنجی و یا بیمارستان به ادیولوژیست مراجعه کنید.
تجویز سمعک یک فرآیند چند مرحله ای و تخصصی است که شامل تست دقیق شنوایی و تشخیص نوع و درجه کم شنوایی،قالب گیری از گوش،تعیین نوع سمعک مناسب و تنظیم تخصصی سمعک از طریق کامپیوتر می باشد.
اگر هرکدام از از این مراحل ناقص طی شود،رضایت از سمعک کاهش می باشد.
بنابراین برای دریافت سمعک نباید به مغازه دارها و فروشنده های کالای پزشکی که هیچگونه مدرک و تحصیلاتی در این زمینه ندارند مراجعه کنید چرا که با یک اشتباه برای همیشه نگاه شما به سمعک منفی می شود و ممکن است هیچوقت از سمعک استفاده نکنید.
2-بدون تست شنوایی خرید سمعک ممنوع!
دومین نکته طلایی قبل از خرید سمعک انجام یک تست شنوایی دقیق در کلینیک شنوایی سنجی می باشد.اگر گران ترین و بهترین سمعک دنیا را هم خریداری کنید،بدون یک تست شنوایی دقیق هیچگونه معنایی ندارد.
سمعک ها در حالت عادی خام هستند و باید تنظیم شوند و برای تنظیم شدن نیاز به نوار گوش یا همان تست شنوایی می باشد.در تست شنوایی، گوش شما کامل و دقیق در فرکانس های مختلف بررسی می شود و بعد از اتصال سمعک به کامپیوتر، فرکانس های آسیب دیده تقویت می شوند و سمعک برای گوش شما تنظیم می شود.
اگر تست شنوایی دقیق باشد، بهترین تنظیم سمعک برای شما انجام خواهد شد و شما هیچگونه نارضایتی از سمعک خود نخواهید داشت.
به دلیل مهم بودن این موضوع،در کلینیک شنوایی سنجی و سمعک اکسیر از بهترین و دقیق ترین دستگاه های ارزیابی شنوایی که ساخت کشور آمریکا می باشند استفاده می شود.
3-انتخاب سمعک را به دست متخصص بسپارید.
تعدادی از مراجعه کنندگان به ما مراجعه می کنند و تقاضا می کنند که برای آن ها سمعک مدل X از برندY را برای آن ها تهیه کنیم.
انتخاب سمعک توسط خود مراجعه کننده بسیار اشتباه است و حتما در جلسه مشاوره این مورد را به مراجعه کننده ها تذکر می دهیم و با مسئولیت خود مراجعه کننده آن سمعک را تهیه خواهیم کرد.
اما اگر مراجعه کننده ای قبلا در کلینیک شنوایی سنجی سمعک دریافت کرده و برای چندین سال از آن مدل سمعک استفاده کرده و از آن رضایت داشته بعد از خراب شدن سمعک و تصمیم به تعویض آن می تواند برای دریافت همان سمعک درخواست کند و این هیچ مشکلی ندارد.
همانطور که عینک ها متفاوت هستند و عدسی های مختلف دارند، سمعک ها نیز از نظر کاربرد و قدرت با هم تفاوت دارند و هرشخصی نمی تواند هر سمعکی را برای خود انتخاب کند. انتخاب نوع سمعک بستگی به نوار گوش دارد که توسط متخصص شنوایی تعیین می شود.
به طور مثال کسانی که کانال گوش بسیار تنگی دارند قادر نیستند از سمعک داخل گوشی نامرئی استفاده کنند.یا کسانی که کانال گوش آن ها مسدود است یا عفونت مزمن و شدید گوش میانی دارند باید از سمعک های استخوانی استفاده کنند.
تعیین سمعک خود را به دست کارشناس شنوایی خود بسپارید چرا که کارشناسان شنوایی به طور مداوم در این حوزه فعالیت دارند و سمعک های با کیفیت که بازدهی خوبی برای بیماران داشته است را بهتر می شناسند.
در کلینیک سمعک اکسیر ما به شما گارانتی و ضمانت رضایت از سمعک می دهیم و تا 48 ساعت فرصت تست سمعک خواهید داشت.
4-سمعک از برندهای معتبر باشد.
کمپانی های زیادی در دنیا سمعک تولید می کنند اما همه آن ها مورد تایید انجمن شنوایی نیستند.تقریبا 16 برند سمعک در دنیا فعالیت داشته که کیفیت و اصالت بالایی دارند و تقریبا در همه کشورها از جمله ایران دارای نمایندگی می باشند.
سمعک هایی که مورد تایید وزارت بهداشت و انجمن شنوایی شناسان می باشند:
- سمعک اتیکن
- سمعک فوناک
- سمعک زیمنس(سیگنیا)
- سمعک ویدکس
- سمعک استارکی
- سمعک هانساتون(هنزاتون)
- سمعک یونیترون
- سمعک برنافن
- سمعک اینترتون
- سمعک بلتون
- سمعک ریساند
- سمعک سونیک
- سمعک فیلیپس
- سمعک ای ام
- سمعک ادیوسرویس
- سمعک رکستون
5-گارانتی و خدمات سمعک بررسی شود.
نکته مهم دیگر برای خرید سمعک گارانتی و خدمات پس از فروش است.در هر مرکزی که اقدام به خرید سمعک می کنید حتما قبل از خرید درباره تعداد سال های گارانتی و شروط گارانتی سوال بپرسید.
به طور مثال گاها در برخی برندها خرابی سمعک توسط آب گارانتی محسوب نمی شود ولی در بعضی از برندها این مورد گارانتی می شود.
یکی از مهم ترین نکات قبل از خرید سمعک که خیلی از مراجعه کننده ها به آن توجهی ندارد موضوع خدمات پس از فروش آن سمعک است.
سمعک شما ممکن است بعد از چند ماه یا چند سال نیاز به تعمیر داشته باشد و اگر سمعک به علت کمبود یا نبود قطعه تعمیر نشود برای شما ممکن است دردسرساز شود.
تعدادی از برندها در سال های اخیر در ایران به علت تحریم ها قادر به ارایه خدمات مناسب نبوده اند.در کلینیک اکسیر سمعک هایی که خدمات مناسب نداشته باشند و با کمبود یا نبود قطعه مواجه باشند به بیماران معرفی نمی شوند.
بنابراین قبل از خرید سمعک حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید تا پس از مدتی مجبور نباشید سمعک خود را کنار گذاشته و مجددا برای خرید سمعک دیگر اقدام کنید.
6-اجتناب از صرفه جویی مالی بیش از حد برای خرید سمعک
لطفا برای خرید سمعک بودجه مناسبی کنار بگذارید.نیاز نیست که سمعک حتما گران قیمت باشد،همینکه سمعک قدیمی و از رده خارج نباشد کفایت می کند.
هرچند که در کلینیک شنوایی سنجی اکسیر هیچ سمعک قدیمی و از رده خارجی به مراجعه کننده معرفی نمی شود اما گاها بیمارانی میبینیم که برای چند میلیون تومان هزینه کمتر در مراکزی غیرقانونی اقدام به خرید سمعک هایی کرده اند که آنالوگ می باشند و تکنولوژی آن ها متعلق به بیش از 20 سال پیش می باشد.
این نوع صرفه جویی بیشتر برای شما بیشتر هزینه بردار می شود چرا که پس از مدتی مراجعه کننده ها این سمعک ها را به دلیل سوت زدن و تنظیم نبودن صدا کنار گذاشته و مجددا اقدام به خرید سمعک های استاندارد به روز می کنند.
بنابراین اگر در همان مرحله اول یک سمعک دیجیتالی و نسبتا به روز (از سال 2018 به بعد سمعک ها کیفیت مناسبی دارند) تهیه کنید نه دید منفی نسبت به سمعک پیدا خواهید کرد و نه مجددا هزینه ای پرداخت خواهید کرد.
کسانی که وضعیت مالی مناسبی ندارند می توانند جهت خرید سمعک دولتی به کلینیک سمعک اکسیر مراجعه کنند.
7-ظاهر سمعک بر روی گوش خود را بررسی کنید.
گاها در جلسه مشاوره بیمار از ظاهر سمعکی که قرار است خریداری شود خبری ندارد؛چرا که بعضی از سمعک ها نیاز به یک الی سه روز زمان دارند تا آماده شوند.
بیمار ممکن است بعد از تحویل سمعک شوکه شود و سمعک به آن ظرافتی نباشد که در جلسه مشاوره تصور می کرد.
به همین دلیل اگر ظاهر و کوچکی سمعک برای شما مهم است حتما از متخصص شنوایی خود بخواهید که نمونه آن یا عکس بیماران قبلی با آن سمعک را به شما نشان دهد.
8-حتما قبل از خرید سمعک از انتخاب کلینیک اطمینان کامل حاصل کنید.
لطفا قبل از خرید سمعک درباره کلینیک یا مرکز مورد نظر خود کامل تحقیق کنید و سپس اقدام به خرید کنید.
بعضی از افراد سمعک را از کلینیک خریداری می کنند اما کماکان درباره مدل و یا مرکزی که اقدام به خرید کرده اند شک و تردید دارند.ممکن است با مراکز دیگر تماس بگیرند و درباره برند سمعک تحقیق کنند و مراکز دیگر به دلایل رقباتی به عمد برند سمعک شما را تخریب کنند و این امر بعدا موجب نگرانی شما و ناراحتی پرسنل مرکز شود.
بنابراین لطفا قبل از اقدام به تهیه سمعک حتما درباره کلینیک و سمعک سفارش شده توسط متخصص کامل تحقیق کنید تا بعدا حس خوبی نسبت به سمعک خود داشته باشید 😊
9-با انتظارواقعی به سراغ سمعک بروید.
معمولا افراد کم شنوا مخصوصا کسانی که کم شنوایی آن ها به علت آسیب عصب گوش باشد، از این شکایت دارند که صحبت ها را می شنوند اما کلمات برای آن ها واضح و مفهوم نیست.
به همین دلیل وقتی به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه می کنند انتظار دارند که با سمعک این مشکل به طور کامل و برای همیشه برطرف شود.
ما قبل از تجویز سمعک همواره به مراجعه کننده های خود می گوییم که سمعک درمان نیست!
این جمله یک واقعیت است و به معنای ناامید کردن بیمار نیست و اتفاقا هدف افزایش رضایت بیمار بعد از دریافت سمعک است.
سمعک در بهبود انواع کم شنوایی بیماران بسیار بسیار موثر است و حتی در افرادی که کم شنوایی از نوع انتقالی دارند(مثل چسبندگی استخوانچه و پارگی پرده)این بهبودی نزدیک به 100 درصد است.
اما بیمار باید این نکته را متوجه شود که سمعک یک وسیله کمک شنوایی است و قرار است که به بهبود شنوایی او کمک کند نه درمان آن دقیقا مثل عصا که به ما کمک می کند راه برویم ولی ضعف پا و کمر ما را درمان نمی کند.
داشتن انتظار واقعی به معنای داشتن انتظار پایین نیست.سمعک وقتی خوب بازدهی دارد که عصب گوش زیاد تخریب نشده باشد و اگر فرسودگی عصب زیاد باشد بازدهی سمعک کاهش می باشد چرا که اصل شنیدن،انتقال دهنده پیام شنوایی یا همان عصب است.
به طور خلاصه گاها با سمعک نیز ممکن است یک سری از کلمات را متوجه نشوید که این یک امر طبیعی است و به علت وجود نقص یا مشکل در سمعک نیست.
مشکل عدم فهم صحبت های دیگران با سمعک تا درصد بسیار زیادی بهبود می یابد که البته در افرادی که مشکل عصب گوش دارند میزان این بهبود بستگی به وضعیت عصب دارد که این مورد با تست SDS در ارزیابی شنوایی قبل از تهیه سمعک مشخص می شود.
خوشبختانه کیفیت شنوایی با پیشرفت تکنولوژی و سمعک های جدید با هوش مصنوعی روز به روز در حال بهبود بیشتر است.
10-بیمه سمعک و تسهیلات
دهمین نکته طلایی قبل از خرید سمعک موضوع بیمه ها و تسهیلات مالی سمعک می باشد.شما می توانید در جلسه مشاوره از وضعیت قرارداد مرکز درمانی با بیمه و تسهیلاتی همچون اقساط و تخفیف سوال بپرسید.
در کلینیک شنوایی سنجی اکسیر تسهیلات ویژه ای ارایه می شود از جمله:
- قسط بندی سمعک بدون دریافت سود
- همکاری با بیمه های مختلف
- ارایه باتری رایگان در بعضی از مدل های سمعک