بسیاری از کم شنوایان و ناشنوایان بعد از خرید سمعک پشت گوشی با نحوه استفاده از آن کم و بیش مشکل دارند. در این بخش از وبسایت سمعک اکسیر نحوه استفاده از سمعک های پشت گوشی را به شما آموزش می دهیم. اگر به درستی از سمعک استفاده نشود ممکن است که خیلی زود خراب شود و حتی چند روز بعد از خرید سمعک نیاز به تعمیر آن پیدا کنید.
بنابراین حتما و با دقت راهنمای استفاده از سمعک را مطالعه کنید. صرف نظر از قیمت سمعک پشت گوشی و برند تولید کننده، این آموزش تمامی مدل های سمعک هایی که در پشت گوش قرار می گیرند را پوشش می دهند. بعد از خواندن این مطلب و مشاهده فایل های آموزشی ویدیویی، به طور کامل نحوه استفاده از سمعک پشت گوشی را یاد خواهید گرفت.
آموزش روشن/خاموش کردن سمعک
تمامی برندهای معروف تولید کننده سمعک بیش از 15 سال است که دکمه روشن/خاموش را بر روی سمعک ها حذف کرده اند. به این دلیل که خیلی از افراد حین قرار دادن سمعک بر روی گوش، به طور تصادفی دکمه روشن/خاموش سمعک را فشار می دادند و سمعک خاموش می شد. علت دوم حذف دکمه روشن/خاموش، تولید سمعک های ظریف و کوچک تر بود.
اما سمعک پشت گوشی چگونه روشن و خاموش می شود؟
تمامی سمعک های پشت گوشی باتری دار با باز شدن درب باتری خاموش می شوند و با بسته شدن آن و اتصال برق بین باتری و مدار سمعک روشن می شوند. بعضی از سمعک های مخصوص کودکان دارای یک قفل کودک می باشند که باعث می شود درب باتری سمعک به راحتی باز نشود و خاموش نشود. در این ویدیو نحوه گذاشتن صحیح باتری سمعک را مشاهده می فرمایید:
نحوه تعویض باتری سمعک پشت گوشی
باتری سمعک ها دارای یک برچسب رنگی می باشد که قبل از قراردادن آن درون سمعک باید حتما آن را جدا کنید و برای افزایش طول عمر باتری سمعک بهتر است که 30 ثانیه صبر کنید تا خوب هوا به سطح آن برخورد کند. باتری سمعک همانند همه باتری ها دارای دو قطب مثبت و منفی است. قطب مثبت باتری همیشه سمت صاف آن می باشد، در حالی که قطب منفی بخش برآمده آن است. باتری سمعک باید درون درب باتری سمعک قرار بگیرد نه داخل سمعک! چرا که گاها یک سری از مراجعه کننده ها به اشتباه باتری را درون بدنه اصلی سمعک پشت گوشی قرار می دهند.
درب باتری سمعک دارای یک بخش کاملا باز و یک بخش نیمه یا تمام بسته می باشد. جهت صحیح انداختن باتری سمعک به گونه ای است که قطب منفی (بخش برآمده باتری که دارای یک دایره مشکی است)ب اید به سمت بخش نیمه یا تمام بسته باشد. سمعک پشت گوشی برای سالمندان تا جایی که امکان دارد باید دارای باتری بزرگ باشد تا تعویض آن آسان باشد.البته اینکه سمعک شما چه شماره ای باشد بستگی به درجه کم شنوایی شما و نظر متخصص دارد. نحوه گذاشتن و خارج کردن باتری سمعک پشت گوشی به شکل زیر می باشد:
از کجا بفهمیم باتری سمعک تمام شده است؟
سه راه برای فهمیدن اینکه باتری سمعک تمام شده است یا خیر وجود دارد:
- سمعک های هوشمند پشت گوشی دارای موزیک هشدار اتمام باتری هستند. به این معنی که هروقت باتری سمعک تمام شود سمعک به صورت اتوماتیک صدای اخطار پخش می کند.
- سمعک را بر روی کف دستان خود قرار دهید و سپس دستان خود را مشت کنید. معمولا همه سمعک ها در این حالت یک صدای سوت ممتد تولید می کنند. شنیدن این صدا به این معنی است که باتری شما هنوز فعال است.
- وقتی باتری سمعک تمام می شود، صدای آن قطع می شود و کاربر مجددا ضعیف می شنود. معمولا بعد از یک دوره کوتاه استفاده از سمعک متوجه این تغییرات خواهید شد.
- سمعک کودکان مثل مدل فوناک اسکای دارای یک چراغ هشدار است تا والدین متوجه اتمام باتری شوند.
نحوه کم و زیاد کردن صدای سمعک
اکثر سمعک های پشت گوشی(نه همه مدل ها!) دارای یک ولوم تغییر صدا می باشند. کسانی که تمایل به تنظیم صدای سمعک در خانه دارند، می توانند از این دکمه ها استفاده کنند. ولوم صدای سمعک ها به سه شکل می باشند:
1) دکمه ای
اکثر برندها از این نوع ولوم برای تغییر صدای سمعک استفاده می کنند چون خرابی کمتری دارد.. در این نوع ولوم دو دکمه وجود دارد که دکمه بالایی همیشه صدا را زیاد می کند و دکمه پایینی صدا را کم می کند.
2) چرخشی
قبلا سمعک های سالمندان دارای یک دکمه چرخشی شماره دار (از 1 تا 4) بود که کاربر به راحتی می توانست درجه صدای سمعک خود را کم یا زیاد کند. اما این نوع سمعک های ولوم چرخشی به دلیل خرابی زیاد از رده تولید خارج شدند. کسانی که قصد خرید سمعک پشت گوشی با ولوم چرخشی دارند باید مراقبت باشند چرا که امروزه سمعک های ارزان آنالوگ چینی غیراستاندارد خلا عدم موجودی سمعک های استاندارد اروپایی را پر کرده اند.
3) کلنگی
این نوع ولوم قبلا بر روی سمعک های پشت گوشی فوناک، یونیترون و هانساتون وجود داشت که به علت خرابی زیاد از خط تولید خارج شد. سمعک های پشت گوشی شاین یونیترون و فلوپلاس هانساتون دارای این نوع ولوم بودند.
اتصال سمعک پشت گوشی به موبایل
جهت اتصال سمعک های بلوتوثی پشت گوشی باید در ابتدا سمعک را روشن خاموش کنید (درب باتری را باز و بسته کنید) و سپس در بخش بلوتوث موبایل گزینه اسکن یا جستجو را انتخاب کنید تا سمعک شما شناسایی شود. قیمت سمعک وایرلس بالاتر از سمعک های بدون تکنولوژی بلوتوث می باشد.
دکمه روی سمعک پشت گوشی چیست؟
سمعک های پشت گوشی معمولا علاوه بر دکمه کم و زیاد کردن صدا، دارای یک دکمه جهت تغییر برنامه های سمعک همچون برنامه درمان وزوز با صدادرمانی می باشند. این دکمه از طریق نرم افزار توسط متخصص قابل غیرفعال شدن است.
تعمیر سمعک پشت گوشی در منزل
گاها صدای سمعک ضعیف یا قطع می شود و کاربر سمعک دسترسی به کلینیک شنوایی ندارد. بنابراین همه کاربران سمعک باید تعمیر خانگی سمعک را یاد بگیرند. البته فقط مشکلات جزئی توسط کاربر قابل حل می باشند:
1)قطع یا ضعیف شدن صدا
حتما باتری را تعویض کنید و سعی کنید حتما از باتری نو استفاده کنید. اگر مشکل حل نشد شلنگ و قالب سمعک را در مقابل نور لامپ قرار دهید و دقت کنید که جرم گوش داخل تیوب یا قالب را پر نکرده باشد. اگر اجسام قهوه ای،زرد یا سیاه رنگ داخل شلنگ و قالب مشاهده کردید با استقاده از یک پمپ هوا که در داروخانه ها یا سایت اکسیر قابل خریداری است آن را تمیز کنید.
2)سوت زدن سمعک پشت گوشی
علت شایع سوت زدن سمعک های پشت گوشی پارگی شلنگ آن است. بنابراین به دقت شلنگ سمعک را چک کنید و اگر دارای پارگی بود سعی کنید با چسب به طور موقت آن را بپوشانید تا در اسرع وقت جهت تعویض تیوب قالب سمعک به کلنیک شنوایی سنجی مراجعه کنید. کلینیک اکسیر به عنوان بهترین نمایندگی سمعک در تهران آماده ارایه خدمات در حوزه تعمیر انواع سمعک ها از جمله تعمیر سمعک فوناک و زیمنس می باشد.
نحوه تمیز کردن سمعک پشت گوشی
سمعک را فقط با دستمال خشک تمیز کنید و به هیچ عنوان آب یا الکل به آن برخورد نکند. جهت تمیز کردن قالب سمعک می توانید آن را از سمعک جدا کرده و در داخل یک کاسه با آب و کمی صابون قرار دهید تا تمیز شود. توجه کنید که این کار را نباید مکررا انجام داد و فقط مواقعی که قالب پر از جرم گوش باشد باید انجام داد.
آموزش قراردادن سمعک بر روی گوش
برای گذاشتن سمعک پشت گوش در ابتدا باید قالب را وارد مجرای گوش کنید و سپس بخش اصلی سمعک را پشت گوش قراردهید. برای بیرون آوردن سمعک پشت گوشی ابتدا سمعک را از پشت لاله گوش جدا کرده و سپس قالب را خارج کنید.